(+30) 210 3460 595, (+30) 210 3462 313 sales@ias.net.gr

Εταιρικό Προφίλ

Η εταιρία μας ιδρύθηκε το 1965 σε ένα μικρό χώρο στο Αιγάλεω από τον Θανάση Σιάγκρη, σαν χυτήριο μετάλλων με εξειδίκευση στην παραγωγή χυτοσίδηρων εξαρτημάτων, καλυμμάτων και σχαρών, σε μια εποχή που οι οργανωμένες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας πρώτων υλών και προϊόντων χυτοσιδήρου ήταν ελάχιστες στην Ελλάδα.

Με την αφοσίωση, το όραμα, το μεράκι και την εμπειρία του ιδρυτή της σύντομα καθιερώθηκε στην ελληνική αγορά, ξεκίνησε την εξαγωγή εξαρτημάτων χυτοσιδήρου σε Λιβύη και Σαουδική Αραβία, και κατάφερε το όνομα της να είναι μέχρι και σήμερα συνυφασμένο με την υψηλή ποιότητα υλικών. Έως το 1991 λειτουργούσε με την επωνυμία Αθαν. Σιάγκρης & Σια Ο.Ε. σαν εργοστάσιο παραγωγής και εμπορική εταιρία, ενώ το τμήμα παραγωγής έκλεισε οριστικά το 1999.

1965 - Οι πρώτες εγκαταστάσεις του χυτηρίου μετάλλων στο Αιγάλεω
Θανάσης Σιάγκρης , ιδρυτής της εταιρίας Αθαν. Σιάγκρης & Σια ΟΕ
Το 1991 δημιουργείται η IAS Ε.Π.Ε. (ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΣΙΑΓΚΡΗΣ Ε.Π.Ε.), από την Κατερίνα Σιάγκρη και τον Γιάννη Σιάγκρη, Μηχ/γο – Μηχ/κο, απόφοιτο του Πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο την ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας της εταιρίας με κύριο αντικείμενο την προώθηση χυτοσίδηρων προϊόντων, κυρίως καλυμμάτων φρεατίων και σχαρών υδροσυλλογής, προμηθεύοντας σημαντικά Δημόσια και Ιδιωτικά έργα υποδομών (οδοποιίας και ανάπλασης), οικοδομικά, υδραυλικά κλπ.

Η έδρα της εταιρίας μας παραμένει στο Αιγάλεω Αττικής στην περιοχή του Ελαιώνα, καθώς το 2000 μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις άνω των 2,5 στρεμμάτων, με στεγασμένους χώρους 1500 τμ, οι οποίες είναι εργονομικά ταξινομημένες με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφαλή διαχείριση και διακίνηση των υλικών.

 

Η δεκαετία 1990-2000 είναι ίσως η πιο σημαντική στον χώρο των κατασκευών αφού σηματοδοτείται από την εξέλιξη των πρώτων υλών και τις ευρωπαϊκές οδηγίες σχεδιασμού ποιότητας και προδιαγραφών σε προϊόντα και κατασκευαστικά υλικά. Έτσι για τα καλύμματα φρεατίων ξεκινά η μετάβαση του υλικού παραγωγής από τον φαιό σε ελατό χυτοσίδηρο, υλικό πιο εύκολο στην επεξεργασία, ανθεκτικό στην διάβρωση και την θραύση και με σημαντικά μικρότερο βάρος που ευνοεί την ευκολότερη μεταφορά, εγκατάσταση, χειρισμό και συντήρηση των προϊόντων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρία μας, ως πρωτοπόρος στον χώρο, υιοθέτησε αμέσως τα νέα υλικά και τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 σχεδιάζει και αναπτύσσει προϊόντα ιδανικά για εφαρμογή σε χώρους στους οποίους απαιτούνται υψηλές προδιαγραφές, πιστοποιημένα βάση ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων, αναθέτοντας την παραγωγή τους σε πιστοποιημένους οίκους του εξωτερικού, καθώς και η ίδια, έχει από το 2003 πιστοποιηθεί από την SGS για το σύστημα διαχείρισης ποιότητας που εφαρμόζει κατά ISO 9001, ενώ το 2010 εντάχθηκε από την ICAP στην κοινότητα Strongest Companies in Greece.

Εξέλιξη των πρώτων υλών
Strongest Companies in Greece
Με όραμα μας την εξειδίκευση σε κάθε εφαρμογή που αφορά έργα αποχέτευσης και ύδρευσης, ηλεκτρομηχανολογικά και βιομηχανικά, οικοδομικά, αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά, εμπλουτίζουμε συνεχώς τις σειρές των προϊόντων μας, αφενός προσθέτοντας προϊόντα από νέα, σύγχρονα υλικά όπως το αλουμίνιο, ο ανοξείδωτος χάλυβας και το πλαστικό, και αφετέρου ενισχύοντας τα ήδη υπάρχοντα υλικά με προϊόντα νέων διαστάσεων και χαρακτηριστικών.

Παράλληλα, είμαστε σε θέση να προτείνουμε τις κατάλληλες τεχνικές λύσεις σε κάθε εφαρμογή με την ομάδα έμπειρων μηχανικών που διαθέτουμε.

Η εταιρεία μας, στα 50 χρόνια λειτουργίας της, έχει προμηθεύσει τα προϊόντα της σε πολλά σημαντικά Δημόσια και Ιδιωτικά έργα.

Ενδεικτικά, με τα υλικά μας έχουν κατασκευαστεί:

Μπορείτε να κατεβάσετε το pdf με την εταιρική παρουσίαση

N
ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ
N
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
N
ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ
N
ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ
N
ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ
N
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
N
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ
N
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
N
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ